Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kyckling med olivpasta

Det här receptet på kyckling och olivpasta ska du laga om du gillar krämiga pastarätter och oliver. Kycklingpastan är snabblagad, god och fyllig och har smaker som de flesta uppskattar. En perfekt middag!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Bryn kycklingstrimlorna i matfettet i en stekpanna, lägg i löken mot slutet.
  4. Rör ut osten med mjölken och rör ner i pannan. Värm upp under omrörning så att osten smälter. Tillsätt gräslöken och smaka av med salt och peppar. Vänd ned pastan.
  5. Servera pastan med oliverna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på färskosten.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk. Byt ut färskosten mot laktosfri cream cheese vitlök.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut färskosten mot sour supreme (innehåller soja) och krydda lite extra med vitlök och örter. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pastan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta (t ex penne)
  • 1 gul lök
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 125 g färskost med vitlök och örter
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk hackad gräslök
  • salt och peppar
  • 140 g gröna oliver
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2765 kJ / 663 kCal