Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Indisk tomatsoppa

Indisk tomatsoppa är en lättlagad, mättande och god soppa. Tomatsoppan innehåller bland annat räkor, chili, curry och kajennpeppar vilket ger en suverän och het smak. Servera vitt bröd till.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlöksklyfta. Fräs lök och vitlökshack i hälften av oljan i en gryta stor nog för soppkok.
  2. Skölj, kärna ur och finstrimla, chilifrukt. Låt strimlet fräsa med någon minut. Tillsätt hela tomater, krossade tomater och tomatjuice. Krydda med salt, currypulver, stött anis, kajennpeppar, socker. Låt småkoka i ca 5 minuter.
  3. Tärna persikor från burk. Fräs persikor, skalade räkor och hackad gräslök mycket snabbt i resten av oljan.
  4. Servera soppan med räkfräset till. Vitt bröd smakar gott att äta till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 1 grön chili
  • 1 förp hela tomater (à ca 400 g)
  • 1 förp krossade tomater
  • 5 dl tomatjuice
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk currypulver
  • 1 tsk stött anis
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk socker
  • 2 persikor (från burk)
  • 200 g skalade räkor
  • 1/2 knippe hackad gräslök
  • ev vitt bröd till servering
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare