Kyckling med gräddkokt brysselkål och karamelliserade körsbär

Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kyckling med gräddkokt brysselkål och karamelliserade körsbär

Till stekt kycklingbröst passar gräddkokt brysselkål med bacon och schalottenlök riktigt bra. Karamelliserade körsbär ger fin sötma istället för gelé. Gott att servera kycklingen och kålen med rostad sparrispotatis. Välj gärna en bit kyckling som har vingen kvar.

Kyckling med gräddkokt brysselkål och karamelliserade körsbär

Ingredienser

4 portioner
500 g färsk brysselkål
2 bananschalottenlökar
140 g bacon
3 dl vispgrädde
flingsalt
peppar
ca 30 färska körsbär
1/2 dl balsamvinäger
1 msk rårörsocker

Till servering

kycklingbröst med del av vinge
sparrispotatis

Gör så här

00:03:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3448 KJ / 826 kCal
Fett48.6 g
Kolhydrater50.1 g
Protein41.8 g

Testa liknande recept

  • Körsbärssås
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Körsbärssylt med choklad
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Körsbärssaft
    Betyg 4.2 av 5.77 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad