Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med fried rice och sweet chili sauce

Asiatiskt inspirerad kyckling med fried rice och sweet chili sauce. Till det friterade riset använder du paprika, morot, purjolök, vitlök, ägg, jasminris, chilipulver och ingefära. Servera med kyckling, sweet chilisås och matlagningsyoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela kycklingfiléerna på längden, men skär inte helt igenom. Stektiden blir något kortare om man gör på detta sätt.
  2. Stek kycklingfiléerna gyllenbruna och krydda med salt och peppar.
  3. Kärna ur och strimla paprikorna. Skala moroten och strimla den tunt. Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken.
  4. Häll sesam- eller olivolja i en stekpanna och knäck i ägget. Hacka sönder det med en stekspade och lägg i moroten, vitlöken och riset. Låt det fräsa utan att ta färg och rör om ofta.
  5. När det börjar bli färdigt lägger man i resterande grönsaker och kryddor och smakar av med salt och peppar.
  6. Lägg upp riset mitt på tallriken och lägg kycklingen ovanpå, ringla sedan sweet chilisåsen och yoghurten runt om.

Tips

Man kan enkelt göra en liknande chilisås själv:


2 msk chilipulver

1 dl socker

1 tsk potatismjöl

1msk rödvinsvinäger

1 dl vatten


Blanda allt och låt det sakta koka upp under omrörning. Detta bör sedan koka i ca 5 min (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 morot
  • 1/2 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 6 dl kokt jasminris
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 krm ingefära
  • salt och peppar
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?