Recept: Kyckling med dillsås
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Kyckling med dillsås

Betyg
1 röst

Utomordentligt snabbt och festligt med kyckling i dillsås. Smarrig till den buljongkokta kycklingen är den förträffliga dillsåsen. Ris eller pressad potatis passar förträffligt till kycklingen.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 msk ättika (12%)
  • 3 msk vatten
  • 1 msk socker
  • 1 1/2 dl kycklingbuljong (fond eller tärning + vatten)
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk ljus maizenaredning
  • ca 2 l lättsaltat vatten
  • 2 morötter
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 kruka dill

Så här gör du

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Koka ihop ättika, vatten och socker i en stor kastrull. Tillsätt kycklingbuljong och grädde. Låt koka i 5 minuter. Salta och peppra.
  3. Rör ner maizenaredningen, koka upp och låt sjuda i 1 minut. Varmhåll.
  4. Koka upp lättsaltat vatten. Skala och skiva morötterna i 3-4 mm tjocka slantar och lägg ner dem tillsammans med kycklingfiléerna, sänk temperaturen något och låt sjuda under lock i ca 10 minuter. Häll av kyckling och morötter i ett durkslag.
  5. Skär kycklingen i bitar, ca 2 x 2 cm. Lägg ner köttet och morötterna i såsen. Grovhacka dillen och vänd ner den. Blanda väl och lägg sedan upp på varma tallrikar. Servera med nykokt potatis.