Kyckling med dillsås

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
3
Kyckling med dillsås

Utomordentligt snabbt och festligt med kyckling i dillsås. Smarrig till den buljongkokta kycklingen är den förträffliga dillsåsen. Ris eller pressad potatis passar förträffligt till kycklingen.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Kyckling med dillsås

Ingredienser

4 portioner
1 kg  potatis
1 msk  ättika (12%)
3 msk  vatten
1 msk  socker
1 1/2 dl  kycklingbuljong (fond eller tärning + vatten)
2 dl  vispgrädde
salt
vitpeppar
1 msk  ljus maizenaredning
ca 2 l  lättsaltat vatten
2   morötter
600 g  kycklingfilé
1   kruka dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott med ris eller pressad potatis! ett bra alterantiv till dillkött!

Bodil

2005-01-17

God söndagsmat.

Therése

2003-06-11

Ännu godare tycker jag det blir att göra receptet på kycklinglårfile.

Ulla-britt

2003-03-04

Testa liknande recept

Kalvlägg i dill med glacerade morötter
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt kyckling med dillsås och pressgurka
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lusthus i choklad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalvfärsjärpar med dillsås och kokt potatis
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig auberginesill med basilika och dill
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödlöksfyllda köttfärsrullar
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga