Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Kyckling med dillsås

Utomordentligt snabbt och festligt med kyckling i dillsås. Smarrig till den buljongkokta kycklingen är den förträffliga dillsåsen. Ris eller pressad potatis passar förträffligt till kycklingen.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Koka ihop ättika, vatten och socker i en stor kastrull. Tillsätt kycklingbuljong och grädde. Låt koka i 5 minuter. Salta och peppra.
  3. Rör ner maizenaredningen, koka upp och låt sjuda i 1 minut. Varmhåll.
  4. Koka upp lättsaltat vatten. Skala och skiva morötterna i 3-4 mm tjocka slantar och lägg ner dem tillsammans med kycklingfiléerna, sänk temperaturen något och låt sjuda under lock i ca 10 minuter. Häll av kyckling och morötter i ett durkslag.
  5. Skär kycklingen i bitar, ca 2 x 2 cm. Lägg ner köttet och morötterna i såsen. Grovhacka dillen och vänd ner den. Blanda väl och lägg sedan upp på varma tallrikar. Servera med nykokt potatis.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(4)

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • 1 msk ättika (12%)
  • 3 msk vatten
  • 1 msk socker
  • 1 1/2 dl kycklingbuljong (fond eller tärning + vatten)
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk ljus maizenaredning
  • ca 2 l lättsaltat vatten
  • 2 morötter
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 kruka dill
Lägg till i inköpslistan