Kyckling med currysås och friterat ris
Kyckling med currysås och friterat ris är ett ganska avancerat recept för kyckling- och curryälskaren. För extra piff, servera färsk ananas och nystekt svamp till kycklingen.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
8 dl kallt jasminris (8 dl kokt ris motsvarar ca 3 dl okokt)
4 msk vetemjöl
ca 5 dl olja (till fritering)
1 tsk salt
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
Currysås
1/2 gul lök
1 msk olja
1/2 banan
1 msk curry
1 1/2 hönsbuljongtärningar
2 msk socker
2 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ett halvt äpple
Robin
2018-03-18Ett lyckat recept, jag hade själv lite citronsaft i såsen, man kan byta ut saltet mot lite spad från ättiksgurka.
Max
2004-08-05