Kyckling med currysås och friterat ris
Kyckling med currysås och friterat ris är ett ganska avancerat recept för kyckling- och curryälskaren. För extra piff, servera färsk ananas och nystekt svamp till kycklingen.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
8 dl kallt jasminris (8 dl kokt ris motsvarar ca 3 dl okokt)
4 msk vetemjöl
ca 5 dl olja (till fritering)
1 tsk salt
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
Currysås
1/2 gul lök
1 msk olja
1/2 banan
1 msk curry
1 1/2 hönsbuljongtärningar
2 msk socker
2 dl vatten
Gör så här
Tips
Det är gott med färsk ananas och nystekt svamp till. Vill man inte fritera ris går det naturligtvis lika bra med vanligt kokt ris.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ett halvt äpple
Robin
2018-03-18Ett lyckat recept, jag hade själv lite citronsaft i såsen, man kan byta ut saltet mot lite spad från ättiksgurka.
Max
2004-08-05