Kyckling med citronquinoa och fikonsky

Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kyckling med citronquinoa och fikonsky

Denna fågelrätt kan snabbt komma att bli din nya favorit! Fikonskyn ger kycklingen en fin sötma medan balsamvinägern bidrar med sälta. Servera med citronquinoan, som består av haricots verts, citronskal, persilja, spenat och tomater.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Kyckling med citronquinoa och fikonsky

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingbröstfiléer
2 dl quinoa (alt bulgur/couscous)
1 schalottenlök
1/2 dl balsamvinäger
4 dl kycklingbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
1 msk majsstärkelse
3 torkade fikon
2 vitlöksklyftor
150 g shiitakesvamp
125 g haricots verts (bönor)
rivet skal av 1 citron
2 kvistar bladpersilja
1 ask/påse babyspenat (à 80 g)
6 plommontomater
olja och smör till stekning
salt
peppar

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mums! Tok-gott! Och enkelt! Direkt en favorit! Kyckling kan enkelt ersättas med quorn för vegetarianen och svampen kan då stekas med quornen. Quorn går snabbare än kyckling och man slipper helt sista stunden i ugnen.

    Karin

Näringsvärde per portion

Energi1640 KJ / 390 kCal
Fett8 g

Testa liknande recept

  • Koka quinoa
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grymt god gröt
    Betyg 2.6 av 5.178 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Quinoa med blåbär och mandlar
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tabbouleh med quinoa
    Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad