Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med citron och persilja

Härlig kyckling i en ljuvligt krämig sås av kycklingbuljong, havrebaserad grädde, citron och finhackad persilja. Du serverar kycklingen tillsammans med kokt potatis eller ris och majs eller broccoli. En fyllig och välsmakande måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och klyfta löken, skala och skär moroten i ½ cm tjocka slantar. Halvera kycklingen. Lägg lök, morötter, kryddor och kyckling i en gryta. Häll på vatten så att det precis täcker kycklingen.
  2. Sjud under lock ca 25 minuter.
  3. Ta upp kycklingen och ta bort ben och skinn. Skär upp den i fina bitar. Sila buljongen och låt den koka ihop tills det återstår ca 5 dl (för 4 port).
  4. Sås: Vispa ihop majsstärkelse och grädde i en kastrull. Tillsätt buljongen och låt koka ca 2 minuter under omrörning.
  5. Pressa i lite av citronen och smaka av med salt och peppar. Blanda i persiljan. Häll såsen över kycklingen och servera direkt med kokt potatis eller ris samt majs eller broccoli.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 färsk kyckling
  • 1 1/2 tsk salt
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • vatten
Sås
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 1/2 dl havrebaserad grädde
  • 3 dl kycklingbuljong (från koket)
  • 1/2 citron
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl fint hackad persilja
Till servering
  • kokt potatis eller ris
  • majs eller broccoli
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer