Kyckling med asiatisk smak
Livfull asiatisk kycklingrätt med färsk ingefära, het spansk peppar, syrlig lime och len kokosmjölk. Du garnerar kycklingen med rivet limeskal och skivad spansk peppar och serverar med risnudlar eller ris.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök (kan uteslutas)
2 - 2 1/2 cm färsk ingefära
1/2 spansk peppar (för 4 port kan spansk peppar bytas mot 1 röd paprika)
1 msk olja
4 kycklingfiléer (à 125 g)
1 tsk salt
1 krm peppar
1 lime
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
skivad spansk peppar eller tärnad röd paprika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tog lite sambal oelek istället för spansk peppar.Mycket gott.
Annika
2020-10-16God. Men lite mesig i smaken för oss som gillar stark och smakrik mat. Nästa gång ska jag testa att ha i lite sambal oelek vitlök. Men det var jättegott som det var också, bara jag som vill experimentera lite! :)
Kalehla
2008-03-08God! Enkel att tillaga, hade i lite soja för färgens skull.
Maja
2007-04-07