Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kyckling med asiatisk smak

Livfull asiatisk kycklingrätt med färsk ingefära, het spansk peppar, syrlig lime och len kokosmjölk. Du garnerar kycklingen med rivet limeskal och skivad spansk peppar och serverar med risnudlar eller ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och ingefära. Hacka löken, riv ingefäran och strimla pepparn. Fräs allt försiktigt i olja några minuter.
  2. Skär kycklingfiléerna i strimlor och bryn några minuter tillsammans med fräset. Krydda med salt och peppar.
  3. Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften ur halva limen. Tillsätt kokosmjölken och lime. Låt koka i ca 5 minuter.
  4. Garnera med limeskal och skivad spansk peppar.
  5. Servera med risnudlar eller ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök (kan uteslutas)
  • 2 1/2 cm färsk ingefära
  • 1/2 spansk peppar (för 4 port kan spansk peppar bytas mot 1 röd paprika)
  • 1 msk olja
  • 4 kycklingfiléer (à 125 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 lime
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • skivad spansk peppar eller tärnad röd paprika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?