Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Karibisk kokos- och currykyckling

Karibisk kokos- och currykyckling - en intensiv och smakrik måltid. Med kokosmjölk, kryddig kajennpeppar, curry och limejuice får du en vinnande och utsökt smakrik måltid. Till denna currykyckling smakar stekt, mumsigt ris gudomligt.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och riv löken grovt på rivjärnet. Blanda kokosmjölk, curry, kajennpeppar och salt.
  3. Pressa juicen från limefrukten och blanda ner i kokosmjölkblandningen tillsammans med den rivna löken. Salta och peppra kycklingfiléerna.
  4. Smörj en ugnssäker form med lite olja och lägg i kycklingen.
  5. Häll över såsen och ställ in formen i ugnen på mellersta falsen i ca 35 minuter.
  6. Stek ris- eller couscousblandningen enligt anvisningen på paketet.
  7. Till servering: Servera kycklingen på en bädd av orientalisk ris- eller couscousblandning.

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj att servera med en risblandning eller använd glutenfri cous cous.

Tips

Om du har tid, låt kycklingen marinera i upp till 1 timme i såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gul lök
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 msk curry
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 lime
  • 600 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • olja till formen
Till servering
  • 600 g ris- eller couscousblandning
Lägg till i inköpslistan