Karibisk kokos- och currykyckling
Karibisk kokos- och currykyckling - en intensiv och smakrik måltid. Med kokosmjölk, kryddig kajennpeppar, curry och limejuice får du en vinnande och utsökt smakrik måltid. Till denna currykyckling smakar stekt, mumsigt ris gudomligt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001
Ingredienser
4 portioner
1/2 gul lök
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 msk curry
1 krm kajennpeppar
1/2 tsk salt
1 lime
600 g kycklingfilé
salt
peppar
olja till formen
Till servering
600 g ris- eller couscousblandning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det går betydligt snabbare att bryna kycklingfiléerna och sedan koka ihop allt i stekpannan istället för ugnen.
Lina
2019-01-09Körde 175 grader i 50 minuter, då blev filéerna klara. 3-åringen åt med god aptit men kommenterade att maten var "varm"...
Patrik
2015-11-27Jag lyssnar på tidigare provlagare och har satt in kycklingen på 200 grader i 50 minuter i stället. Provade att riva ner limeskalet i såsen åxå, tänker mig att detta blir supersmarrigt!
Nikolina
2015-05-06