Kyckling i ugn med citron & bakad spetskål

Kyckling i ugn är en av svenska folkets favoriträtter och kan varieras i det oändliga. Testa den här löjligt goda rätten där kycklingen kryddas med citronskal och grovmalen svartpeppar. Serveras med spetskål som du ugnsbakat tillsammans med citronhalvor. Servera med en kall sås.

Ingredienser
4 portioner
Kyckling
skal av 1 citron
600 g kycklingbröstfiléer
1 - 1 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 tsk salt
2 msk rapsolja att steka i
Bakad spetskål
1 halverad citron
1 spetskål i klyftor (1 spetskål delas i 4 klyftor för 4 personer)
1/2 tsk salt
1 ml grovmalen svartpeppar
50 g smör i bitar
Kall sås
3 dl gräddfil
2 tsk torkad dragon
1 ml grovmalen svartpeppar
1/2 tsk salt
Gör så här
00:25:00
00:03:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
18 stEnkelt snabbt o gott
Marie
Fräscht och goda smaker. Perfekt till lunch. Tog kall bearnaisesås istället för den i receptet.
Maja
Hur blir det här att värma i mikron dagen efter?
Rebecca
Hej Rebecca! Att värma en portion dagen efter bör gå fint. Dela gärna kycklingen i mindre bitar så fördelas värmen jämnare och du minimerar risken att kycklingen blir överkokt. Men att värma hela rätten (4 port) kan bli lite knepigt. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Otroligt gott och enkelt. Gjorde lite potatis och morötter i airfryer till också och köpte en aioli. Sonen på 11 månader gillade också maten.
Camilla
Mycket enkelt och mycket gott
Erik
Det här var SÅ gott och väldigt enkelt att göra!
Clare
Lättlagad och god mat!
Maria
Funkar den som matlåda?
Magnus
Hej Magnus! Absolut, rätten funkar alldeles utmärkt som matlåda. Den håller sig bra i ca 2-3 dagar efter tillagning. Hälsningar Elina
ICA-köket
Mycket gott! Jag hade klyftpotatis till och ringlade honung över spetskålen.
Eleonor
Smaken blev god men missförstod receptet. Hade kålen totalt 25 min i ugnen. Räckte inte, den var hård. Bör stå 40 min, varav de sista 15 min tillsammans med kycklingen.
Inger