Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kyckling i grön curry

Kyckling i grön curry är en god och lättlagad kycklingrätt. Kycklingen får sin ljuva smak av fisksåsen, ostronsås, lime, haricots verts, kokosmjölk och rejält med vitlök. Garnera med basilikablad och servera med jasminris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla kycklingen grovt. Skala lök och vitlök. Finstrimla löken och finhacka vitlöken. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor. Halvera eventuellt haricots vertsen.
  2. Bryn currypasten i olja någon minut och tillsätt sedan kycklingstrimlorna. Tillsätt lök, vitlök, paprika och bönor och fräs en kort stund.
  3. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, ostronsås, socker och vinäger. Låt småputtra i 5-10 minuter.
  4. Smaka ev av med mer vinäger eller lime. Garnera med basilikablad och servera med jasminris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer (4 st motsvarar ca 550 g)
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor
  • 150 g haricots verts
  • 2 msk olja
  • 3 msk grön currypasta
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk ostronsås
  • 2 tsk socker
  • 2 msk vinäger
  • pressad juice av lime
  • blad av thaibasilika
  • jasminris till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?