Kyckling à la curry
Kyckling à la curry är en rikt doftande kycklinggryta med känsla av Indien. Kycklinggrytan smaksätter du med bland annat röd currypaste och sweet chilisås medan krämigheten kommer från söt kokosmjölk. Servera gärna grytan med ris.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklingfiléer
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 msk röd currypaste
2 morötter
1 röd paprika
1 burk kokosmjölk (à 400 g)
1/2 msk kinesisk soja
1 msk sweet chilisås
1 msk farinsocker
1 hönsbuljongtärning
1 zucchini (à 300 g)
1 burk skivade vattenkastanjer (à 200 g)
smör
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bra recept dock bör man vara försiktig med den röda currypastan. Börja med hälften för att sedan anpassa mängd efter styrka och smak.
Reine
2012-01-28Supergott! Ta fram alla ingredienser innan Du börjar och sedan blir det enkelt att laga. Min man och jag gillade maten! Tack för ett gott recept!
Aila
2010-09-04