Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling à la curry

Kyckling à la curry är en rikt doftande kycklinggryta med känsla av Indien. Kycklinggrytan smaksätter du med bland annat röd currypaste och sweet chilisås medan krämigheten kommer från söt kokosmjölk. Servera gärna grytan med ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
  2. Skala och grovhacka löken. Skala och pressa vitlöken. Fräs lök, vitlök och currypaste i smör ca 3 minuter i stekpannan. Lägg i grytan.
  3. Skala morötterna och skär dem i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Tillsätt morötter, paprika, kokosmjölk, soja, sweet chilisås och farinsocker i grytan.
  4. Smula ner buljongtärningen. Låt koka under lock ca 20 minuter.
  5. Skär under tiden zucchinin i bitar. Häll av vattenkastanjerna. Blanda ner zucchinibitarna och vattenkastanjerna i grytan. Låt koka ytterligare ca 3 minuter. Krydda med salt. Servera gärna grytan med ris.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen, byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklingfiléer
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk röd currypaste
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 g)
  • 1/2 msk kinesisk soja
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk farinsocker
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 zucchini (à 300 g)
  • 1 burk skivade vattenkastanjer (à 200 g)
  • smör
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?