Kvargpannkakor med varma bär

Saftiga, fluffiga pannkakor med en proteinrik hemlighet – de görs med kvarg! En lyxig frukost eller mellanmål som avnjuts med varma bär smaksatta med honung och kardemumma.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024

Ingredienser
10-12 st
Varma bär
4 dl frysta hallon eller blåbär
1 tsk malen kardemumma
2 tsk honung
Pannkakor
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 krm salt
2 dl kvarg med vaniljsmak
3 ägg
smör eller neutral olja att steka i
Till servering
2 dl kvarg med vaniljsmak
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per pannkaka räknat på 10 pannkakor inkl. bär och kvarg till servering.
Energi431 KJ / 103 kCal
Fett3 g
Salt0.6 g
Kolhydrater11 g
Protein7 g
Kommentarer
15 stEnkla och väldigt goda! Ett tips är att steka i kokosolja istället för smör/olja 😋
Anders
Helt suveränt recept! Fick blanda ut mina med lite vatten för smeten blev tjock men ökade också receptet lite så tror det mest är mitt fel! Blandade passionsfrukt och jordgubbar och vaniljkvarg och åt till, super!
Emily
Lättgräddade och goda!
Annagreta
Otroligt bra recept. Mättande och väldigt goda! Diabetesbarnet får en helt jämn kurva av dessa även till frukost, men alla äter dem med glädje.
Sara
Hur länge håller dem i kylen?
Sandra
Hej Sandra! Vi säger max fyra dagar i kylskåp när det gäller färdiglagad mat som man kyler ner ganska snabbt. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jättebra recept, bytte vetemjöl mot Dinkelmjöl, helt perfekt resultat.
Krister
Jättebra recept! Bytte ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl och blev fortfarande väldigt bra
Folke
Verkligen gott! Trodde jag inte!
Sara
Riktigt bra! Över förväntan 9.5/10
Lukas
Supergoda! Modifierad variant: Lade i ett extra ägg och något mer vetemjöl och en tsk vanillinsocker och Arla naturell kvarg istället - jättegoda!
Jessica