Kvargpannkakor med varma bär

Saftiga, fluffiga pannkakor med en proteinrik hemlighet – de görs med kvarg! En lyxig frukost eller mellanmål som avnjuts med varma bär smaksatta med honung och kardemumma.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024

Ingredienser
10-12 st
Varma bär
4 dl frysta hallon eller blåbär
1 tsk malen kardemumma
2 tsk honung
Pannkakor
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 krm salt
2 dl kvarg med vaniljsmak
3 ägg
smör eller neutral olja att steka i
Till servering
2 dl kvarg med vaniljsmak
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per pannkaka räknat på 10 pannkakor inkl. bär och kvarg till servering.
Energi431 KJ / 103 kCal
Fett3 g
Salt0.6 g
Kolhydrater11 g
Protein7 g
Kommentarer
Hur länge håller dem i kylen?
Sandra
2025-08-19Hej Sandra! Vi säger max fyra dagar i kylskåp när det gäller färdiglagad mat som man kyler ner ganska snabbt. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-08-20Jättebra recept, bytte vetemjöl mot Dinkelmjöl, helt perfekt resultat.
Krister
2025-05-13Jättebra recept! Bytte ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl och blev fortfarande väldigt bra
Folke
2025-05-04