Kvargpannkakor med varma bär

Saftiga, fluffiga pannkakor med en proteinrik hemlighet – de görs med kvarg! En lyxig frukost eller mellanmål som avnjuts med varma bär smaksatta med honung och kardemumma.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024

Ingredienser
10-12 st
Varma bär
4 dl frysta hallon eller blåbär
1 tsk malen kardemumma
2 tsk honung
Pannkakor
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 krm salt
2 dl kvarg med vaniljsmak
3 ägg
smör eller neutral olja att steka i
Till servering
2 dl kvarg med vaniljsmak
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per pannkaka räknat på 10 pannkakor inkl. bär och kvarg till servering.
Energi431 KJ / 103 kCal
Fett3 g
Salt0.6 g
Kolhydrater11 g
Protein7 g
Kommentarer
13 stLättgräddade och goda!
Annagreta
Otroligt bra recept. Mättande och väldigt goda! Diabetesbarnet får en helt jämn kurva av dessa även till frukost, men alla äter dem med glädje.
Sara
Hur länge håller dem i kylen?
Sandra
Hej Sandra! Vi säger max fyra dagar i kylskåp när det gäller färdiglagad mat som man kyler ner ganska snabbt. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket