Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kvargfylld minipaprika

En utomordentligt god och häftig rätt gjord på grillade minipaprikor fyllda med krämig kvargröra. Till paprikorna serverar du en piffig tomatsallad. Servera som förrätt eller som tillbehör till köttet.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta de hela paprikorna på het grill så att skalet släpper. Låt dem svalna, ta bort skalet och skär av skaftet. Kärna ur.
  2. Skär zucchinin i små kuber och blanda med kvarg. Hacka koriandern och pressa vitlöken. Blanda ner det tillsammans med salt och peppar.
  3. Fyll kvargsmeten i paprikorna och värm dem försiktigt på grillen.
  4. Tomatsallad: Skär tomaterna i halvor. Riv skalet av apelsinen, pressa ur saften. Blanda apelsinsaft och -skal med balsamvinäger, salt och peppar. Tillsätt oljan i en tunn stråle under kraftig vispning.
  5. Häll dressingen över tomaterna. Skär vårlöken i 2 cm långa bitar och strö över den.
  6. Servera tillsammans med paprikorna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 små röda paprikor
  • 200 g zucchini
  • 2 dl kvarg gourmet
  • 1 msk färsk koriander
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
Tomatsallad
  • 100 g gula cocktailtomater
  • 100 g röda cocktailtomater
  • 1 apelsin
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 dl majsolja
  • 2 vårlökar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?