Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kvarg med röda färska bär

Ett charmigt recept på kvarg med röda färska bär att servera till efterrätt. Du gör den mumsiga desserten av mjölk och långfil och serverar med honung, färska vinbär och stilig citronmeliss.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda gammaldags mjölk och långfil i en kastrull. Värm blandningen under omrörning till ca 37°C, tills vasslen separerar.
  2. Lägg en fuktig silduk/kökshandduk i ett durkslag och ställ i en stor skål.
  3. Lägg i massan och låt vasslen rinna av i kylen över natten. Servera kvarken i glas, ringla över lite honung och toppa med färska bär, t ex röda vinbär. Garnera med citronmeliss.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

  • 1 l gammaldags mjölk
  • 1 l långfil
Till servering
  • honung
  • färska bär t ex röda vinbär
  • citronmeliss
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?