Kung pao-kyckling med jordnötter och sichuanpeppar

Kung pao-kyckling med jordnötter, sichuanpeppar och chili är en kinesisk klassiker med balanserad hetta och krispiga texturer. En riktig favorit för vardag och helg.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2025

Ingredienser
4 portioner
Marinad
2 msk shaoxingvin eller torr sherry
3 msk japansk soja
1 msk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse
1 tsk kycklingfond
1 tsk sesamolja
1 krm malen vitpeppar
Marinerad kyckling
500 g kycklinglårfilé
1/2 sats av marinad (från ovan)
1 krm salt
Woksås
1/2 sats av marinad (från ovan)
1 dl vatten
2 msk strösocker
1 msk risvinäger
Ris
4 portioner jasminris
Wok
1 förp vattenkastanjer (à 227 g)
3 salladslökar
10 torkade milda chilifrukter
2 tsk sichuanpeppar
1 cm färsk ingefära
3 vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
1 1/2 dl salta jordnötter
1 msk sesamolja
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3218 KJ / 768 kCal
Fett36 g
Salt6.1 g
Kolhydrater71 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer