Kryddstekt karré med potatissallad
Kryddstekt karré med en potatissallad står för smakerna i kvällens rätt. Blandningen av paprikapulver, spiskummin och lökpulver strös över den saftiga karrén medan den steks. Som tillbehör finns en krämig potatissallad som fått smak rädisor och tapenade. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2015
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
900 g fast potatis
1/2 kruka persilja
125 g rädisor
2 morötter
1 dl tapenade (paprika/zucchini/aubergine)
Karré
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
4 skivor fläskkarré
1 msk smör (eller margarin)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2085 KJ / 500 kCal
Fett24 g
Salt2.3 g
Kolhydrater40 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer