Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddstekt fläskkarré med tomatsalsa

Kryddblandningen av cayenne, kanel, paprikapulver och salt masseras in i skivorna av fläskkarré. Köttet får lite yta i stekpannan och lagas sedan klart i ugnen en stund tillsammans med honung. Servera karrén med en ljuvligt frisk tomatsalsa med persilja, rödlök och lime bland annat.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Blanda de torra kryddorna.
  4. Strö kryddblandningen på köttet och massera in den. Stek köttet i oljan i en stekpanna. Lägg över det i en ugnssäker form. Ringla över honungen. Sätt formen mitt i ugnen 5–8 minuter.
  5. Tomatsalsa: Tärna tomaterna fint. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Skala och finhacka löken. Hacka persiljan. Skölj och riv skalet från halva limen, dela den och pressa ur saften. Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera köttet med salsa och ris.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1/2 tsk salt
  • ca 550 g fläskkarré i skivor
  • 1 msk olja
  • 1 msk flytande honung
Tomatsalsa
  • 3 tomater
  • 1 grön paprika
  • 1 rödlök
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 lime
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2490 kJ / 594 kCal