Kryddstekt fläskkarré med tomatsalsa
Kryddblandningen av cayenne, kanel, paprikapulver och salt masseras in i skivorna av fläskkarré. Köttet får lite yta i stekpannan och lagas sedan klart i ugnen en stund tillsammans med honung. Servera karrén med en ljuvligt frisk tomatsalsa med persilja, rödlök och lime bland annat.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 tsk paprikapulver
1 tsk kanel
1 tsk cayennepeppar
1/2 tsk salt
ca 550 g fläskkarré i skivor
1 msk olja
1 msk flytande honung
Tomatsalsa
3 tomater
1 grön paprika
1 rödlök
1/2 kruka persilja
1 lime
2 msk olivolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2490 KJ / 594 kCal
Fett27 g
Kolhydrater54.4 g
Protein32.3 g
Kommentarer