Kryddiga kycklingfärsspett med ajvaryoghurt

Betyg 4.6 av 5.62 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Kryddiga kycklingfärsspett med ajvaryoghurt

Lägg ett gäng kycklingfärsspett på grillen och känn dig som en riktig ”grill master”. Ser proffsigt ut men går snabbt och lätt att laga. Sambal oelek, spiskummin och fräsch ajvaryoghurt ger en förnimmelse av ett soldränkt Mellanöstern.

Kryddiga kycklingfärsspett med ajvaryoghurt

Ingredienser

4 portioner
2 förp potatisklyftor (à 500 g)
1 vitlöksklyfta
ca 500 g kycklingfärs
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk sambal oelek
8 träspett
1 msk olja
1 msk smör

Ajvaryoghurt

2 dl matyoghurt
1/2 dl ajvar relish
salt
peppar

Till servering

sallad
silverlök i ringar
fefferoni

Gör så här

00:20:00
00:07:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Kan man grilla spetten och kan man byta ut ajvar till sweet chilisås.

    Carina

    Hej Carina! Det går bra att grilla spetten. Anväder du träspett så blötlägg dem i 10 minuter innan färsen sätts på så brinner inte spetten upp så lätt. Det går såklart bra att använda sweetchili smaka dig fram till lagom styrka. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Allt gott utom potatisklyftorna från frysdisken som var en chansning att prova. Gör egna nästa gång!

    Birgitta

  • Hur gött som helst. Gjorde biffar i stället och stekte i pannan. Ajvarsåsen var jättegod. Kommer göra detta igen, helt klart

    Ann-charlotte

  • Kunde varit lite mer Sambal oelek så det ska jag ha nästa gång, Frisk och god yoghurtsås som jag hade lite lime i och det blev gott. Hade saffransris till det fungerade bra!

    Ann-mari

  • Mycket gott! Vi bytte ut potatisklyftorna mot couscous och hade blandad grönsallad till.

    Emmy

  • Funkar bra att grilla dem i ugnen. Lägg på galler högt upp (med en form under för att fånga upp vätska), 200 grader. Vänd några gånger. Går fort och smakar bra (i brist på att kunna grilla på en riktig grill).

    Anette

  • Jättegott! Vi tog inte heller träspett men det funkade bra utan. Det blev 12 "järpar" istället för 8 spett. Stekte på medelvärme i 10 minuter men behövde ändå eftersteka i ugn 200 gr i några minuter (3-4 minuter) för att köttet skulle bli helt genomstekt.

    Anna

  • Supergott. Spetten är kanske lite onödiga men det är lätt att bara forma biffar.

    Ebba

  • Helt onödigt att ha grillspett, delvis får de inte plats i stekpannan men mest för att det är helt onödigt. Kycklingjärparna blev väldigt goda. 4/5

    Kim

  • Kan man grilla dem i ugnen ist.? I så fall vilkenugnsvärme😊

    Inga-lill

    Hej Inga-Lill! Ursäkta sent svar. Ja, de går att laga i spetten i ugnen också. Då vi inte har provlagat dom i ugnen så får du testa dig fram men du kan testa 200°C i kanske 10 minuter. Viktigt är att spetten är genomstekta och har en innertemperatur på 72°C. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi1882 KJ / 450 kCal
Fett12 g
Salt1.34 g
Kolhydrater46 g
Protein35 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Färsspett i bröd
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillostspett med dadlar och padrones
    Betyg 4.4 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Päronjärpar med julsmak
    Betyg 2.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad