Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kryddiga köttbullar med grönsaksris

Gör dina egna kryddiga köttbullar med köttfärs, vitlök, kajennpeppar, spiskummin och chilipulver. Till köttbullarna gör du nyttigt grönsaksris med paprika, majs och ris. Servera den rejäla måltiden med en klick gräddfil.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Blanda löken med köttfärs och ägget. Krydda med salt, kajennpeppar, spiskummin och chilipulver.
  2. Forma färsen till stora köttbullar. Stek dem i margarin eller smör i en stekpanna.
  3. Koka riset enligt förpackningens anvisning.
  4. Skölj, kärna ur och finhacka paprikan. Blanda ner paprikahacket och majs i riset när 5 minuter återstår av koktiden. Servera köttbullarna med grönsaksriset och en klick gräddfil.

Tips

Använd färdiga köttbullar och krydda riset med spiskummin och chilipeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 port ris
  • 1 röd paprika
  • 1 dl majskorn
  • gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer