Kryddiga julbröd

Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
2
Kryddiga julbröd

Kryddiga julbröd passar in strålande på det stundande julbordet! Ingredienser som rågmjöl, sirap, specialvetemjöl, socker, kryddnejlika, kanel, ingefära och apelsinmarmelad gör att bröden blir extra goda, saftiga och söta. Dessutom fritt från ägg!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002

Kryddiga julbröd

Ingredienser

2 bröd
5 dl rågmjöl
7 1/2 dl specialvetemjöl
3 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 1/2 tsk bikarbonat
2 msk apelsinmarmelad
4 dl mjölk

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Alldeles för sött bröd! Undrar om det står fel i receptet med så mycket socker och sirap.

Eva

2006-12-28

Ett gott och lättlagat julbröd där både den lagrade Ceddarosten och den salta Stiltonosten trivs. Prova även att tillsätta hela hasselnötter och/eller torkad frukt.

Lena

2003-01-03

Testa liknande recept

Grovt rågbröd
Betyg 4.4 av 5.
145 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grovt fruktbröd i form
Betyg 3 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandel- och pomeransbröd
Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Annerstaskolans yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Betanialimpa
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rågbröd med frukt och nötter
Betyg 4.4 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga