Kryddiga julbröd
Kryddiga julbröd passar in strålande på det stundande julbordet! Ingredienser som rågmjöl, sirap, specialvetemjöl, socker, kryddnejlika, kanel, ingefära och apelsinmarmelad gör att bröden blir extra goda, saftiga och söta. Dessutom fritt från ägg!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002
Ingredienser
2 bröd
5 dl rågmjöl
7 1/2 dl specialvetemjöl
3 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 1/2 tsk bikarbonat
2 msk apelsinmarmelad
4 dl mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Alldeles för sött bröd! Undrar om det står fel i receptet med så mycket socker och sirap.
Eva
2006-12-28Ett gott och lättlagat julbröd där både den lagrade Ceddarosten och den salta Stiltonosten trivs. Prova även att tillsätta hela hasselnötter och/eller torkad frukt.
Lena
2003-01-03