Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kryddiga julbröd

Kryddiga julbröd passar in strålande på det stundande julbordet! Ingredienser som rågmjöl, sirap, specialvetemjöl, socker, kryddnejlika, kanel, ingefära och apelsinmarmelad gör att bröden blir extra goda, saftiga och söta. Dessutom fritt från ägg!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smörj 2 brödformar, ca 1 1/2 liter vardera (för 2 bröd), med matfett. Blanda samtliga ingredienser i en stor bunke och blanda väl.
  3. Fördela blandningen i de smorda formarna och jämna till ytan.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter.
  5. Stjälp upp bröden på galler och låt svalna under en bakduk.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein. 

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 5 dl rågmjöl
  • 7 1/2 dl specialvetemjöl
  • 3 dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 msk apelsinmarmelad
  • 4 dl mjölk
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?