Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddiga grytan

Ett recept på lättlagad och kryddig gryta med bland annat lök, squash, fänkål och fiskbullar. Soppan blir matig och du kryddar med citron, vitlök och örter. Servera med bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala löken. Skölj squash och fänkål. Skär grönsakerna i skivor. Det går snabbt med matberedarens skärskiva.
  2. Fördela det gröna i en låg vid gryta typ traktörpanna. Tillsätt fiskbullarna med spad, hela tomater, citronsaft, franska örter, svartpeppar, pressad vitlök och salt. Koka ca 10 minuter. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 squash (à ca 300 g)
  • 1 fänkål
  • 1 burk fiskbullar i buljong (à 375 g)
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk franska örter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?