Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kryddiga färsbullar

Kryddiga färsbullar med smaker från Indien. Garam masala och mango chutney ger biffarna kryddiga och söta smaker. Servera färsbullarna med en hissnande god curry- och chutneysås.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Börja med såsen. Skala och skiva löken fint. Skala och skiva vitlöken grovt. Strimla paprikan. Stek detta mjukt i lite matolja. Pudra över curryn och låt detta fräsa i ca 1 minut.
  2. Häll på passerade tomater, vatten, buljongtärning, chutney och soja. Låt detta sjuda på medelvärme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner maizenan. Koka upp och låt koka i 1 minut. Ta av från värmen.
  3. Färsbullar: Sätt ugnen på 200°C. Lägg ströbrödet i blöt i mjölken. Finhacka löken till färsen.
  4. Blanda samtliga ingredienser till färsen noggrant. Forma till stora köttbullar och bryn dessa i en het stekpanna i matolja.
  5. Lägg över bullarna i en ugnssäker form, häll över den varma såsen och bräsera i ca 20 minuter i ugnen. Servera med indiskt ris.

Ingredienser

Portioner: 8
Sås
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 gula paprikor
  • 4 tsk curry (gärna Madrastyp)
  • 2 dl passerade tomater
  • 6 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 dl mango chutney
  • 4 tsk söt soja (t ex ketjap manis)
  • 4 tsk maizena majsstärkelse ljus redning
Färsbullar
  • 1 kg fläskfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 2 msk garam masala
  • 4 msk mango chutney
  • salt
  • matolja till stekning
Lägg till i inköpslistan