Kryddiga färsbullar
Kryddiga färsbullar med smaker från Indien. Garam masala och mango chutney ger biffarna kryddiga och söta smaker. Servera färsbullarna med en hissnande god curry- och chutneysås.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999
Ingredienser
8 portioner
Sås
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 gula paprikor
4 tsk curry (gärna Madrastyp)
2 dl passerade tomater
6 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 dl mango chutney
4 tsk söt soja (t ex ketjap manis)
4 tsk majsstärkelse ljus redning
Färsbullar
1 kg fläskfärs
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 gul lök
2 ägg
2 msk garam masala
4 msk mango chutney
salt
matolja till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Detta är ett kanonrecept!!!!4 hattar med ett stort plus.Smaken åt det indiska hållet, lite söt-surt. Jag hade blandfärs och det gick lika bra. gjorde såsen i en stor traktörpanna som jag sedan lade ner biffarne i och såputtrade under lock ca. 10-15 min. Fullkornsris och broccoli till fullänade måltiden. Jag rekommederar verkligen detta. Fick dessutom några matdosor "över" eftersom receptet var på 8 pers. Längtar redan tills jag ska ta med mej nån på jobbet!!
Åsa
2006-03-23