Kryddiga fÀrsbullar

Kryddiga fÀrsbullar med smaker frÄn Indien. Garam masala och mango chutney ger biffarna kryddiga och söta smaker. Servera fÀrsbullarna med en hissnande god curry- och chutneysÄs.
Ett recept frÄn:
Buffé nr 11, 1999

Ingredienser
8 portioner
SÄs
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 gula paprikor
4 tsk curry (gÀrna Madrastyp)
2 dl passerade tomater
6 dl vatten
2 hönsbuljongtÀrningar
1 dl mango chutney
4 tsk söt soja (t ex ketjap manis)
4 tsk majsstÀrkelse ljus redning
FĂ€rsbullar
1 kg flÀskfÀrs
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 gul lök
2 Àgg
2 msk garam masala
4 msk mango chutney
salt
matolja till stekning
Gör sÄ hÀr
00:01:00
00:10:00
00:01:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
1 stDetta Àr ett kanonrecept!!!!4 hattar med ett stort plus.Smaken Ät det indiska hÄllet, lite söt-surt. Jag hade blandfÀrs och det gick lika bra. gjorde sÄsen i en stor traktörpanna som jag sedan lade ner biffarne i och sÄputtrade under lock ca. 10-15 min. Fullkornsris och broccoli till fullÀnade mÄltiden. Jag rekommederar verkligen detta. Fick dessutom nÄgra matdosor "över" eftersom receptet var pÄ 8 pers. LÀngtar redan tills jag ska ta med mej nÄn pÄ jobbet!!
Ă sa