Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddig spätta

Gör spättan fantastisk och smakrik genom att panera den med bland annat dill, persilja och grädde. Fisken går snabbt att tillaga och den kryddiga spättan passar utmärkt med färskpotatis och gräddfil med gräslök.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spättafiléerna. Krydda fisken med salt, peppar och pressad citronsaft. Vänd dem sedan i en blandning av hackad dill, hackad persilja, vetemjöl, ägg och grädde.
  2. Värm olja i en panna och stek fisken gyllengul på båda sidor.
  3. Till servering: Servera med kokt potatis och en sås på gräddfil blandad med hackad gräslök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket spättafilé (à ca 600 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 msk grädde
  • 2 msk olja
Till servering
  • kokt potatis
  • gräddfil
  • hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?