Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kryddig potatisgratäng från Madras

Krämig och kryddstark potatisgratäng med indiska smaker. Varva potatis, morötter och lök med russin och de andra kryddorna som ger en fantastisk mix av sött och salt. Servera gratängen med till exempel kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skiva potatisar, morötter och lök, gärna med matberedarens skärskiva.
  3. Varva rotfrukterna med russin, spiskummin, gurkmeja, salt, mald koriander och svartpeppar.
  4. Häll över grädde och mjölk. Strö över sesamfrön. Tillaga i ca 45 min. Servera till stekta kycklingfiléer.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 potatisar (8 motsvarar ca 750 g)
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1/2 dl russin
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk mald koriander
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk sesamfrön
  • 4 kycklingfiléer
Lägg till i inköpslistan