Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddig potatis med sesamfrö

Jättegod potatis som passar utmärkt att servera till både kött, fågel och fisk. Låt potatisen få en lite kryddig smak av bland annat koriander, vitlök, spiskummin och syrlig citron. Tillsätt rostade sesamfrö för en högklassig känsla.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk. Låt den ånga av. Skär potatisen i bitar.
  2. Rosta sesamfröna i en torr, het panna tills de fått färg. Ställ åt sidan.
  3. Finhacka vitlöken. Hetta upp oljan i en stekpanna, tillsätt spiskummin och vitlök. Låt detta få färg men inte brännas.
  4. Tillsätt potatisen och stek försiktigt, rör om då och då.
  5. Krydda med koriander, svartpeppar, kajennpeppar, salt och citronjuice.
  6. Tillsätt sesamfröna och stek försiktigt i ytterligare ett par minuter. Rör om.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g potatisar (800 g motsvarar ca 8 st)
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk pressad citronsaft
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?