Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddig lingonkaka

Kryddig lingonkaka är ett ljuvligt och makalöst gott bakverk med mycket smak och en höjdare på kalaset! Lingonkakan är både saftig och fluffig och kardemumma ger kakan en härlig, djup smak. Servera med vispad grädde och rårörda lingon.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret. Smörj och bröa en ugnssäker form (ca 20 x 30 cm, för 12 bitar).
  3. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt rårörda lingon, grädde, mjölk och smör till äggvispet och blanda ihop snabbt.
  4. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och ingefära. Blanda ner i äggvispet och rör snabbt ihop till en slät smet.
  5. Häll smeten i formen. Ställ in i ugnen ca 35 minuter, kontrollera med provsticka att den är färdig. Skär i bitar och servera med vispad grädde och rårörda lingon.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och ströbröd. Välj laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och ströbröd. Ersätt grädde och mjölk med havre- eller sojabaserade ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
  • 50 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 dl rårörda lingon
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • smör och ströbröd till formen
  • vispad grädde och rårörda lingon till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?