Kryddig lammfärssoppa med potatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kryddig lammfärssoppa med potatis

Matig och kryddig lammfärssoppa med potatis med många smakrika ingredienser såsom curry, rosmarin, spiskummin och paprikapulver. Värmande och god under det kyliga halvåret.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i ca 1 cm stora tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikan i 1/2 cm stora bitar.
  2. Fräs lök och vitlök i 2/3 av oljan i en kastrull ca 3 minuter. Ta upp och lägg åt sidan.
  3. Fräs färsen tillsammans med alla kryddor och tomatpuré i resten av oljan i kastrullen. Tillsätt lökfräset, krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt koka upp och tillsätt potatis och paprika. Låt koka under lock ca 30 minuter. Krydda med salt. Servera med gräddfil.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: bjud med laktosfria mjölkprodukter.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil eller crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).  

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 potatisar
  • 1 röd paprika
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk curry
  • 2 tsk rosmarin
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 l vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • gräddfil till servering
Lägg till i inköpslistan