Kryddig lammfärssoppa med potatis
Matig och kryddig lammfärssoppa med potatis med många smakrika ingredienser såsom curry, rosmarin, spiskummin och paprikapulver. Värmande och god under det kyliga halvåret.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011
Ingredienser
4 portioner
200 g lammfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 potatisar
1 röd paprika
3 msk olivolja
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 tsk curry
2 tsk rosmarin
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 l vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk salt
gräddfil till servering
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: bjud med laktosfria mjölkprodukter.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil eller crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Fantastiskt god soppa som snabbt blev min absoluta favoriträtt. Jag bytte ut hälften av potatisen mot morötter och dubblade kryddorna för att få den mer kryddig. Rekommenderas starkt!
Eva
2013-03-03