Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mjölkchokladkräm med sockerstekta havregryn, cashewnötter och hallon

Vissa recept får det att vattnas i munnen innan man ens har tagit fram kastrullen. Detta dessertrecept är ett precis ett sådant. Med ingredienser som mjölkchoklad, sockerstekta havregryn, hallon och apelsin är det nog ingen som tvekar. Detta måste provas!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål. Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt den smälta (se till att ingen vattenånga kommer i chokladen). Rör i chokladen så att den inte blir för varm.
  2. Rör försiktigt ner gräddfilen i chokladen.
  3. Häll upp chokladkrämen i en engångsspritspåse och lägg in den i kylen ca 1 1/2 timme.
  4. Topping: Hacka nötterna grovt. Stek nötter och havregryn i smöret till fin färg. Tillsätt sockret precis mot slutet och ta av stekpannan från plattan.
  5. Till servering: Skala apelsinen med kniv och skär ur hinnfria apelsinklyftor.
  6. Vid servering spritsa chokladtoppar på 2 tallrikar (för 2 port), fördela apelsiner och hallon på tallriken. Toppa med nötter och havregryn. Garnera med mynta.

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkchoklad, laktosfri gräddfil och laktosfritt smör.

I samarbete med I love eco.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 50 g mjölkchoklad
  • 1/2 dl gräddfil
Topping
  • 2 msk cashewnötter
  • 1 msk havregryn
  • 1 msk smör
  • 2 tsk strösocker
Till servering
  • 1 apelsin
  • 12 färska hallon
  • mynta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?