Kryddig fruktkompott med vaniljmascarpone

Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Kryddig fruktkompott med vaniljmascarpone

En utsökt efterrätt med frukt och mascarpone med vanilj. För denna kryddiga fruktkompott behöver du apelsin, jordgubbar, kanel, pomeransskal, råsocker och apelsinlikör. Servera kompotten med en härlig vaniljmascarpone.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
2 apelsiner
1 l jordgubbar (1 l motsvarar 500 g)

Jordgubbs- och apelsinblandning

saft från 1 apelsin
1 l jordgubbar (1 l motsvarar 500 g)
3 krm kanel
2 krm malet pomeransskal
1/2 dl råsocker
3 msk apelsinlikör

Vaniljmascarpone

250 g mascarponeost
2 msk citronsaft
2 msk florsocker
1 vaniljstång

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Inte så kryddigt som jag trodde det skulle bli men mycket gott. Kombinationen med ostkrämen måste till.

    Christin

  • Jag tog hälften jordgubbar, hälften kiwi, då jag inte hade 1 liter jordgubbar hemma. Uteslöt pomeransskal. Philadelphiaost älskare kommer att tycka om denna efterrätt.

    Maria

Testa liknande recept

  • Tiramisu med saffran och apelsin
    Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Passionstiramisu
    Betyg 3.5 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hallontiramisú
    Betyg 3.3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad