Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddig fruktkompott med vaniljmascarpone

En utsökt efterrätt med frukt och mascarpone med vanilj. För denna kryddiga fruktkompott behöver du apelsin, jordgubbar, kanel, pomeransskal, råsocker och apelsinlikör. Servera kompotten med en härlig vaniljmascarpone.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär ut skinnfria klyftor (filéer) från apelsinerna, eller klyfta apelsinerna och skär i tärningar. Klyfta jordgubbarna. Blanda frukterna i en skål.
  2. Blandning: Mixa jordgubbarna med apelsinsaften. Tillsätt kanel, malet pomeransskal, råsocker och apelsinlikör och mixa slätt. Häll blandningen över frukterna, låt stå och dra.
  3. Vaniljmascarpone: Blanda mascarponeost med citronsaft, florsocker och innanmätet från en vaniljstång.
  4. Häll fruktkompotten i 4 iskalla djupa tallrikar (för 4 port). Lägg en generös klick av mascarponen på varje portion. Strö lite råsocker över mascarponen.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 apelsiner
  • 1 l jordgubbar (1 l motsvarar 500 g)
Jordgubbs- och apelsinblandning
  • saft från 1 apelsin
  • 1 l jordgubbar (1 l motsvarar 500 g)
  • 3 krm kanel
  • 2 krm malet pomeransskal
  • 1/2 dl råsocker
  • 3 msk apelsinlikör
Vaniljmascarpone
  • 250 g mascarponeost
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk florsocker
  • 1 vaniljstång
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?