Kryddig fruktkompott med vaniljmascarpone

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
2
Kryddig fruktkompott med vaniljmascarpone

En utsökt efterrätt med frukt och mascarpone med vanilj. För denna kryddiga fruktkompott behöver du apelsin, jordgubbar, kanel, pomeransskal, råsocker och apelsinlikör. Servera kompotten med en härlig vaniljmascarpone.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998

Kryddig fruktkompott med vaniljmascarpone

Ingredienser

4 portioner
2   apelsiner
1 l  jordgubbar (1 l motsvarar 500 g)

Jordgubbs- och apelsinblandning

saft från 1   apelsin
1 l  jordgubbar (1 l motsvarar 500 g)
3 krm  kanel
2 krm  malet pomeransskal
1/2 dl  råsocker
3 msk  apelsinlikör

Vaniljmascarpone

250 g  mascarponeost
2 msk  citronsaft
2 msk  florsocker
1   vaniljstång

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Inte så kryddigt som jag trodde det skulle bli men mycket gott. Kombinationen med ostkrämen måste till.

Christin

2006-04-20

Jag tog hälften jordgubbar, hälften kiwi, då jag inte hade 1 liter jordgubbar hemma. Uteslöt pomeransskal. Philadelphiaost älskare kommer att tycka om denna efterrätt.

Maria

2004-01-07

Testa liknande recept

Crema al Mascarpone
Betyg 2.5 av 5.
32 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fryst vaniljtiramisu med jordgubbar
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
"Äggost" med björnbärskompott
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Söta bär med citronkräm
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tiramisu med saffran och apelsin
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillade persikor med mascarpone och pinjenötter
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga