Kryddig fruktkompott med vaniljmascarpone
En utsökt efterrätt med frukt och mascarpone med vanilj. För denna kryddiga fruktkompott behöver du apelsin, jordgubbar, kanel, pomeransskal, råsocker och apelsinlikör. Servera kompotten med en härlig vaniljmascarpone.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998
Ingredienser
4 portioner
2 apelsiner
1 l jordgubbar (1 l motsvarar 500 g)
Jordgubbs- och apelsinblandning
saft från 1 apelsin
1 l jordgubbar (1 l motsvarar 500 g)
3 krm kanel
2 krm malet pomeransskal
1/2 dl råsocker
3 msk apelsinlikör
Vaniljmascarpone
250 g mascarponeost
2 msk citronsaft
2 msk florsocker
1 vaniljstång
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Inte så kryddigt som jag trodde det skulle bli men mycket gott. Kombinationen med ostkrämen måste till.
Christin
2006-04-20Jag tog hälften jordgubbar, hälften kiwi, då jag inte hade 1 liter jordgubbar hemma. Uteslöt pomeransskal. Philadelphiaost älskare kommer att tycka om denna efterrätt.
Maria
2004-01-07