Kryddig fruktkompott med vaniljmascarpone
![Kryddig fruktkompott med vaniljmascarpone](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
En utsökt efterrätt med frukt och mascarpone med vanilj. För denna kryddiga fruktkompott behöver du apelsin, jordgubbar, kanel, pomeransskal, råsocker och apelsinlikör. Servera kompotten med en härlig vaniljmascarpone.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998
![Kryddig fruktkompott med vaniljmascarpone](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 apelsiner
1 l jordgubbar (1 l motsvarar 500 g)
Jordgubbs- och apelsinblandning
saft från 1 apelsin
1 l jordgubbar (1 l motsvarar 500 g)
3 krm kanel
2 krm malet pomeransskal
1/2 dl råsocker
3 msk apelsinlikör
Vaniljmascarpone
250 g mascarponeost
2 msk citronsaft
2 msk florsocker
1 vaniljstång
För alla
Fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Inte så kryddigt som jag trodde det skulle bli men mycket gott. Kombinationen med ostkrämen måste till.
Christin
2006-04-20Jag tog hälften jordgubbar, hälften kiwi, då jag inte hade 1 liter jordgubbar hemma. Uteslöt pomeransskal. Philadelphiaost älskare kommer att tycka om denna efterrätt.
Maria
2004-01-07