Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kryddig fisk

Fylld torsk med lök och ansjovisfilé. Låter det gott? Häll krossade tomater med strimlad purjolök, fiskbuljongtärning, vitlöksklyftor, basilika och oliver över det så har du något jättegott. Kryddig fisk passar till både potatis och pasta.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fiskblocket. Lägg blocket i en låg vid gryta. Skala och hacka löken. Mosa ihop med ansjovisfilé. Krydda med citronpeppar.
  2. Skär skåror i fiskblocket och lägg i fyllningen. Blanda krossade tomater med lite strimlad purjolök, fiskbuljongtärning, vitlöksklyftor och basilika. Häll detta över fisken. Låt småkoka ca 10 minuter. Grovhacka oliverna. Strö dem över fisken.
  3. Servera med kokt potatis eller pasta och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt djupfryst torsk, sej eller hoki (à 400 g)
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten burk ansjovisfiléer (à 50 g)
  • 1 krm citronpeppar
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 10 cm purjolök
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk basilika
  • 20 oliver
  • 800 g potatis eller pasta (800 g potatis motsvarar 4 port pasta)
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer