Kryddig färs i salladsblad med ris och chilimajo

Laga en fräsch smakbomb till middag! Smaksätt kycklingfärs med vitlök, chili, lime och fisksås och avnjut tillsammans med ris i ett krispigt salladsblad. Toppa dina salladswraps med chilimajonnäs, hackade jordnötter och koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Ingredienser
4 portioner
2 dl jasminris
4 vitlöksklyftor
1 - 2 röd peppar (chili)
500 g kycklingfärs
2 msk olja
3 msk asiatisk fisksås
1 msk finrivet limeskal
3 msk färskpressad limejuice
4 finskurna salladslökar
2 hjärtsalladshuvuden eller 1 liten isbergsallad (för 4 port)
1/2 dl hackade cashew- eller jordnötter
1 kruka grovhackad koriander
Till servering
chilimajonnäs
limeklyftor
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl chilimajo till servering.
Energi2044 KJ / 487 kCal
Fett20 g
Salt2.4 g
Kolhydrater41 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
11 stSmakrikt och mycket gott! Alla i familjen var mycket nöjda! Kommer absolut laga detta flera ggr!
Malin
Ett av mina absoluta favoritrecept! Så gott
Anna
Kanongott och framförallt gick det snabbt att laga! Kommer absolut göra fler gånger
Lisa