Kryddig färs i salladsblad med ris och chilimajo

Laga en fräsch smakbomb till middag! Smaksätt kycklingfärs med vitlök, chili, lime och fisksås och avnjut tillsammans med ris i ett krispigt salladsblad. Toppa dina salladswraps med chilimajonnäs, hackade jordnötter och koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Ingredienser
4 portioner
2 dl jasminris
4 vitlöksklyftor
1 - 2 röd peppar (chili)
500 g kycklingfärs
2 msk olja
3 msk asiatisk fisksås
1 msk finrivet limeskal
3 msk färskpressad limejuice
4 finskurna salladslökar
2 hjärtsalladshuvuden eller 1 liten isbergsallad (för 4 port)
1/2 dl hackade cashew- eller jordnötter
1 kruka grovhackad koriander
Till servering
chilimajonnäs
limeklyftor
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl chilimajo till servering.
Energi2044 KJ / 487 kCal
Fett20 g
Salt2.4 g
Kolhydrater41 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
12 stEnkelt och otroligt gott, svårt att sluta äta. Vi kallet den asiatisk taco.
Liselotte
Smakrikt och mycket gott! Alla i familjen var mycket nöjda! Kommer absolut laga detta flera ggr!
Malin
Ett av mina absoluta favoritrecept! Så gott
Anna
Kanongott och framförallt gick det snabbt att laga! Kommer absolut göra fler gånger
Lisa
Det smakar så gott, kommer göra det flera ggr. Vi hade ingen salladslök hemma tog silverlök istället
Agnetha
Supergott
Lorelei
En riktig fullträff här hemma. Reducerade till två salladslöken och tillsatte en halv gul lök. Fanns bara fläskfärs i butiken och det funkade bra. Detta kommer vi laga igen!
Louise
Sååå gott!! Har blivit en ny favorit hemma hos oss, man kan även variera och äta det i tortillabröd om man vill ha det lite matigare. Eller att bara äta det som en bowl om man tycker det är krångligt att äta i salladsblad. Mycket koriander på och lime är pricken över i:et!
Frida
Tog 50/50 fläskfärs och blandfärs och det blev superbra. Kanske snålade lite med fisksås och lime, men bättre så än för mycket. La till strimlad vitkål, morötter och paprika vid sidan om. Perfekt variant på tacos.
Charlotta
Supergott, i vår familj räcker en halv chili och färsen kan serveras utan salladsbröd och med en sallad till bara. ' Perfekt med att man kan variera styrkan med chilimajonnäsen.
Anna-lena