Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kryddig bön- och ostrondipp

En kryddig och välsmakande bön- och ostrondipp. Mixa kokta bönor, lök och vitlök till en jämn smet och tillsätt kryddor, ostronsås och sweet chilisås. Servera din smarriga böndipp med brödpinnar eller salta kex.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj bönorna och plocka bort ev skräp. Låt bönorna ligga i blöt över natten. Sila av vattnet och lägg över bönorna i en kastrull
    tillsammans med vatten och smulad buljongtärning.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda med bönorna. Koka upp och skumma väl. Sänk värmen och sjud bönorna tills de är mjuka, ca 1 timme. Tillsätt mer vätska om det börjar bli torrt.
  3. Ta upp bönorna med en hålslev. Mixa dem grovt i matberedare. Justera konsistensen med lite av kokspadet så att purén blir krämig och inte stabbig. Häll över purén i en skål och smaksätt med sweet chili, ostronsås, spiskummin samt salt och peppar. Ställ kallt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hönsbuljongen och ostronsåsen.
I övrigt är rätten fri från gluten, ägg och laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl svarta bönor
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1/2 gul lök
  • 2 vitlökar
  • 2 msk sweet chili
  • 1 msk ostronsås
  • 1/2 tsk spiskummin
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer