Kryddig äggröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddig äggröra

Förgyll din söndagsbrunch med den här magnifika kryddiga äggröran. Den mjuka och smidiga konsistensen från ägget blir underbart gott tillsammans med de distinkta kryddorna ingefära, spiskummin, kajennpeppar, persilja och vitlök.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka tomaterna. Skala och hacka löken. Ställ åt sidan.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Tillsätt spiskummin, fräs och låt få färg.
  3. Tillsätt den hackade löken och fräs tills den blivit genomskinlig.
  4. Vänd ner de hackade tomaterna och rör om. Tillsätt ingefäran, kajennpeppar och persilja. Pressa i vitlöken.
  5. Låt puttra under omrörning tills tomaterna känns mjuka.
  6. Vispa äggen lätt i en skål. Tillsätt äggen och rör om med en trägaffel, rör tills äggröran är färdig.
  7. Smaka av med salt och peppar. Servera på rostade brödskivor eller på chapati (indiskt bröd).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 tomater
  • 1 gul lök
  • 2 msk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 ägg
  • salt och peppar
  • 6 skivor vitt bröd eller chapati
Lägg till i inköpslistan