Blomkålssallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Blomkålssallad

Blomkålssallad är ett gott tillbehör till stekt kött eller stekt fisk och går snabbt att röra samman. Sås på fransk senap, gräddfil med mera ringlas över salladen innan servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skölj blomkålen. Skär den i knappt ½ cm tjocka skivor. Skala och riv morötterna. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Blanda allt i en skål.
  2. Sås: Rör samman alla ingredienserna till såsen i den ordning de står uppräknade. Ringla såsen över salladen. Salladen är god både till stekt kött och stekt fisk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 morötter
  • 1 grön paprika
Sås
  • 1/2 tsk fransk senap
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • peppar från kvarn
  • 1 krm salt
  • 1 krm socker
  • 1/2 msk vinäger
  • 1 msk vatten
  • 3 msk olja
  • 1 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 760 kJ / 180 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden