Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kryddfyllda kycklingfiléer

Kryddfyllda kycklingfiléer är en smakfull och aromatisk rätt där du fyller kycklingfiléer med en röra gjord på vitlök, rosmarin, salvia, rödlök, persilja, bröd och kvarg. Stek i panna och servera gärna med klyftpotatis och sallad. Supergott!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär en ganska djup ficka i kycklingfiléerna.
  2. Blanda samman smulat vitt bröd, pressad vitlök, rosmarin, salvia, rödlök och persilja. Bind ihop med kvarg gourmet. Fyll fickorna med massan och fäst ihop med trästickor.
  3. Värm oljan i en stekpanna. Stek filéerna runt om. Salta och peppra. Tillsätt ev buljong i pannan och låt eftersteka ca 15 minuter.
  4. Servera med klyftpotatis, blandad sallad och överbliven fyllning som tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 smulad skiva vitt bröd
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk salvia
  • 1 liten hackad rödlök
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 dl kvarg gourmet
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • ev buljong
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer