Kruskavlat tunnbröd
Ett charmerande tunnbröd bakat på grahamsmjöl och rågsikt. Smaksätt brödet med fänkål, anis eller kardemumma. Grädda tunnbrödet i stekpanna och servera med skinka och senap, ost eller färskost med pepparrot och hamburgerkött.
Ingredienser
15 kakor
50 g margarin eller smör
5 dl mjölk
1/3 paket färsk jäst
1/2 tsk salt
1/2 dl strösocker eller brun farin
2 msk ljus sirap
1/2 tsk hjorthornssalt
2 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
För alla
Brödet innehåller gluten, laktos och mjölkprotein men är fri från ägg. Servera bröden med lämpligt tillbehör.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Tips
Smaksätt brödet med stötta brödkryddor som t.ex. anis, fänkål eller kardemumma. Frys det bröd som inte går åt och ta fram för varje tillfälle det ska ätas.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
inte rätt recept på tunnbrödet hjortronsalt ska aldrig vara i den och var är potatisen som ska vara i alla era recept på tunnbröd är falska tyvärr
Anni
2014-12-15Jättegoda,men blir fort hårt så frys så fort de svalnat om de inte ska ätas direkt.
Cecilia
2011-02-11Jättegott! Kryddade enbart med litet anis. Går bra att frysa och ta fram eftersom. Fortsättningsvis blir det inga fler köpta tunnbröd!
Eva
2010-02-15