Kruskavlat tunnbröd

Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
3
Kruskavlat tunnbröd

Ett charmerande tunnbröd bakat på grahamsmjöl och rågsikt. Smaksätt brödet med fänkål, anis eller kardemumma. Grädda tunnbrödet i stekpanna och servera med skinka och senap, ost eller färskost med pepparrot och hamburgerkött.

Kruskavlat tunnbröd

Ingredienser

15 kakor
50 g  margarin eller smör
5 dl  mjölk
1/3   paket färsk jäst
1/2 tsk  salt
1/2 dl  strösocker eller brun farin
2 msk  ljus sirap
1/2 tsk  hjorthornssalt
2 dl  grahamsmjöl
2 dl  rågsikt
7 dl  vetemjöl

För alla

Brödet innehåller gluten, laktos och mjölkprotein men är fri från ägg. Servera bröden med lämpligt tillbehör.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Tips

Smaksätt brödet med stötta brödkryddor som t.ex. anis, fänkål eller kardemumma. Frys det bröd som inte går åt och ta fram för varje tillfälle det ska ätas.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

inte rätt recept på tunnbrödet hjortronsalt ska aldrig vara i den och var är potatisen som ska vara i alla era recept på tunnbröd är falska tyvärr

Anni

2014-12-15

Jättegoda,men blir fort hårt så frys så fort de svalnat om de inte ska ätas direkt.

Cecilia

2011-02-11

Jättegott! Kryddade enbart med litet anis. Går bra att frysa och ta fram eftersom. Fortsättningsvis blir det inga fler köpta tunnbröd!

Eva

2010-02-15

Testa liknande recept

Kavelgris
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Annerstaskolans yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bondbröd med pumpakärnor
Betyg 3.9 av 5.
72 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckebröd
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kumminkringlor
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grindalimpa
Betyg 3.5 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga