Krusbärspaj med vit choklad
Mumsigt recept på krusbärspaj med inkråm av gräddfil, ägg och vanilj. Toppa med krusbär och grovhackad vit choklad och servera till sommarfikat eller som en mycket läcker efterrätt.
Ingredienser
8 portioner
Deg
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)
1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
150 g smör
1 ägg
Fyllning
3 dl gräddfil
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
ca 6 dl krusbär
100 g vit choklad
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri gräddfil och laktosfri vit choklad.
Receptet har uppdaterats 2020-08.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Dubbla tiden i ugnen! 1,5 h i 175 grader.
Therese
2023-07-21Detta var riktigt dåligt, mycket längre tid i ugnen för denna kladdiga paj. För mycket som tog bort den friska krusbärssmaken. Conny .
Conny
2020-08-20Hej Conny! Tråkigt att du inte gillade pajen. Bakade du den efter att vi igår em uppdaterade receptet eller innan? Vänligen Ulrika
Redaktionen
2020-08-20Hej, glömde inte äggen och den blev ändå för blöt. Förbaka skalet, minska på gräddfil och lägg till potatismjöl i fyllningen tänker jag pröva nästa gång.
Susanne
2020-07-19Hej Susanne!Tråkigt att pajen inte blev bra. Nu har vi sett över receptet. Och ökat upp från 2 ägg till 3 och minskat mängden krusbär från 8 dl till 6 dl i fyllningen. Men dina tips blir säkert bra de med. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-08-19