Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Krusbärspaj med vit choklad

Mumsigt recept på krusbärspaj med inkråm av gräddfil, ägg och vanilj. Toppa med krusbär och grovhackad vit choklad och servera till sommarfikat eller som en mycket läcker efterrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Deg: Blanda samman mjöl, socker och bakpulver (gärna i en matberedare). Skär smöret i mindre bitar tillsätt det och ägget och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter (för 8 bitar), eller kavla ut degen gärna mellan plastfolie och lägg den i formen.
  3. Fyllning: Blanda gräddfil, socker, vaniljsocker och ägg. Häll smeten i pajskalet och strö över krusbären. Grovhacka chokladen och strö över.
  4. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri gräddfil och laktosfri vit choklad.

Ingredienser

Portioner: 8
Deg
  • 3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g smör
  • 1 ägg
Fyllning
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • ca 8 dl krusbär
  • 100 g vit choklad
Lägg till i inköpslistan