Krusbärspaj med vit choklad

8
5
Krusbärspaj med vit choklad

Mumsigt recept på krusbärspaj med inkråm av gräddfil, ägg och vanilj. Toppa med krusbär och grovhackad vit choklad och servera till sommarfikat eller som en mycket läcker efterrätt.

Skriv ut
Krusbärspaj med vit choklad

Ingredienser

8 portioner

Deg

3 dl
vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)
1/2 dl
socker
1 tsk
bakpulver
150 g
smör
1
ägg

Fyllning

3 dl
gräddfil
1 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
3
ägg
ca 6 dl
krusbär
100 g
vit choklad

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri gräddfil och laktosfri vit choklad.

Receptet har uppdaterats 2020-08.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Conny

2020-08-20

Detta var riktigt dåligt, mycket längre tid i ugnen för denna kladdiga paj. För mycket som tog bort den friska krusbärssmaken. Conny .

Redaktionen ICAse

2020-08-20

Hej Conny! Tråkigt att du inte gillade pajen. Bakade du den efter att vi igår em uppdaterade receptet eller innan? Vänligen Ulrika

Susanne

2020-07-19

Hej, glömde inte äggen och den blev ändå för blöt. Förbaka skalet, minska på gräddfil och lägg till potatismjöl i fyllningen tänker jag pröva nästa gång.

Redaktionen ICAse

2020-08-19

Hej Susanne!Tråkigt att pajen inte blev bra. Nu har vi sett över receptet. Och ökat upp från 2 ägg till 3 och minskat mängden krusbär från 8 dl till 6 dl i fyllningen. Men dina tips blir säkert bra de med. Hälsningar Ulrika

Veronica

2019-08-05

Haft den inne i 1.5 timmar nu och den har inte stelnat till sig alls. Dåligt recept.

Redaktionen ICAse

2019-08-06

Hej Veronica! Tråkigt! Kanske för saftiga krusbär, som skulle kunna behöva lite potatismjöl, eller så glömdes äggen i gräddfilen bort? Hälsningar Michelle

Testa liknande recept