Krondillkokt abborre med tomat och pepparrotssmör | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krondillkokt abborre med tomat och pepparrotssmör

Ett läckert recept på kokt abborre. Du kokar fisken i vatten smaksatt med dill, socker och salt och gör ett härligt tomat- och pepparrotssmör. Servera abborren med smöret och kokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka en lag av vatten, dillkronor, socker och salt i en gryta. Den ska påminna om lagen till kräftor. Koka ca 5 min och sila av.
  2. Koka abborren på låg värme i lagen ca 4 min.
  3. Kärna under tiden ur tomaterna och skär köttet i tärningar. Skala och grovriv pepparroten och blanda med tomatköttet och smör. Smaka av med salt och peppar.
  4. Till servering: Servera abborrfiléerna med det rumstempererade smöret över samt kokt potatis. Garnera med dillkronor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l vatten
  • 1 knippe dillkronor
  • 1 msk socker
  • 2 msk grovt salt
  • 2 tomater
  • ca 500 g abborrfiléer
  • 1 bit pepparrot
  • 50 g smör
  • salt
  • vitpeppar
Till servering
  • kokt potatis
Lägg till i inköpslistan