Krondillkokt abborre med tomat och pepparrotssmör

1
1
Krondillkokt abborre med tomat och pepparrotssmör

Ett läckert recept på kokt abborre. Du kokar fisken i vatten smaksatt med dill, socker och salt och gör ett härligt tomat- och pepparrotssmör. Servera abborren med smöret och kokt potatis.

Krondillkokt abborre med tomat och pepparrotssmör

Ingredienser

4 portioner
1 l vatten
1 knippe dillkronor
1 msk socker
2 msk grovt salt
2 tomater
ca 500 g abborrfiléer
1 bit pepparrot
50 g smör
salt
vitpeppar

Till servering

kokt potatis

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Stig

2004-10-24

min abborre 1 l vatten salt kryddpeppar lök lagerblad å 3 abbisar koka som vanligt . gör en sås i kastrull klick smör 2 dl mjölk 1 dl spad från abborren redning . kokt potatis till