Kronärtskocka med vitt vin, salvia och parmesan

Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kronärtskocka med vitt vin, salvia och parmesan

Vitt vin, salvia och parmesan är klassiska italienska ingredienser som blir utmärkt sällskap till kronärtskockor. Kronärtskockorna kokas först klart i kvartar innan de bräseras ihop med bästa smakkompisarna och rejält med smör som lyfter smakerna ett extra snäpp.

Kronärtskocka med vitt vin, salvia och parmesan

Ingredienser

4 portioner
2 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 msk färskpressad citronsaft
2 lagerblad
2 kronärtskockor
1/2 kruka salvia
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
25 g rumstempererat smör
salt
svartpeppar
1 dl finriven parmesan

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jättegott! Har gjort det vid flera tillfällen och vi gillar smakerna ihop

    Sofie

Näringsvärde per portion

Energi945 KJ / 226 kCal
Fett9 g
Salt6.48 g
Kolhydrater17 g
Protein8 g

Testa liknande recept

  • Kokta kronärtskockor med sojasmör
    Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Aprikoser i vitt vin
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad