Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kronärtskocka fylld med couscoussallad

En fräsch och citrusfrisk couscoussallad med kokta hjärtblad från kronärtskocka - dessutom festligt upplagd i själva skockan. Servera kronärtskockssalladen som ett lättare kvällsmål med fetaost- och paprikagratinerade baguetter.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och koka kronärtskockorna i saltat vatten. Tillred couscousgrynen (häll 1 dl vatten eller buljong (för 4 port) över grynen och låt stå och svälla i 10 minuter). Låt skockor och couscous svalna.
  2. Skär alla grönsaker till salladen i små tärningar. Finhacka de färska örterna. Blanda gryn och grönsaker och häll på citronsaft och så mycket olivolja som citronsaften behöver för smakbalansens skull. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lyft försiktigt ur hjärtblad och skägg ur skockorna, fyll med sallad. Servera resten av salladen vid sidan om.
  4. Dela bröden. Lägg på fetaosten och paprikan. Grilla under ugnens grillelement tills osten fått färg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kronärtskockor
  • 2 dl couscous
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 fasta tomater
  • 1/2 färsk gurka
  • 1 rödlök
  • 1 knippe färsk mynta eller färsk basilika
  • saft av 1 citron eller lime (saft från 1 citron motsvarar saft från 2 lime)
  • olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 fullkornsbaguetter
  • 4 skivor mild fetaost
  • 1/2 paprika, gärna röd paprika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?