Krispig pestolax med grönsaker
Utsökt pestolax med färgsprakande grönsaker. Du serverar din lax med det spröda pesto- och parmesantäcket på en bädd av potatis, paprika, sparris, calamataoliver och vitlök. En utsökt rätt som är både vacker och välsmakande.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1997
Ingredienser
8 portioner
1 kg färsk laxfilé
1 1/2 dl röd pesto (alt grön)
1 1/2 dl grön pesto
1 dl färskriven parmesan
1/2 dl ströbröd
2 limefrukter till servering
Grönsaker
2 rödlökar
8 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färger
300 g färsk sparris eller gröna bönor
3 msk olivolja
400 g kokt potatis
1 dl svarta kalamataoliver
1 msk röd pesto alt grön
1 msk grön pesto
4 dl vitt vin
1 dl vatten
salt
peppar
bladpersilja till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Detta recept har blivit en favorit i familjen. Enkelt att göra, och väldigt gott. PS Grönsakerna ska inte med i ugnen, de steker/fräser man som det står i inledningen av receptet.
Mariann
2010-12-26Jag undrar också hur länge grönsakerna ska stå inne? Eller fräser man dem bara på spisen och inte i ugnen...?
Cecilia
2009-03-23Det står ju inte hur länge grönsakerna ska vara i ugnen. Är det någon som lagat denna rätt och kan hjälpa mig med tiden?
Per
2007-12-07