Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Krispig pestolax med grönsaker

Utsökt pestolax med färgsprakande grönsaker. Du serverar din lax med det spröda pesto- och parmesantäcket på en bädd av potatis, paprika, sparris, calamataoliver och vitlök. En utsökt rätt som är både vacker och välsmakande.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Börja med grönsakerna. Skala röd- och vitlökarna, kärna ur paprikorna. Skär lök, paprikor och sparris i bitar. Stek hastigt i olivoljan.
  3. Skär potatisen i klyftor. Låt fräsa med en stund. Lägg i oliverna. Hit kan du förbereda.
  4. Rör ut peston i vinet och slå på det precis före servering. Låt allt bli varmt. Om det ser ut att vara för lite sky så kan du späda med lite vatten. Salta och peppra med svartpeppar ur kvarn.
  5. Lägg laxen i en smord långpanna. Bre över röd och grön pesto. Blanda parmesanost och ströbröd och toppa med. Låt stå i mitten av ugnen ca 8 minuter. Ta ut och ändra till "grill" 250°C.
  6. Ställ laxen under grillelementet ca 1 minut tills toppingen fått lite färg. Passa noga, det bränns fort.
  7. Ta ut och skär i portionsbitar. Servera genast med grönsakerna och en limeklyfta.

Tips

Låt laxen hellre stå en minut för kort tid i ugnen än för länge. En liten rå kärna i mitten är bättre än en torr och flakig fisk.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg färsk laxfilé
  • 1 1/2 dl röd pesto (alt grön)
  • 1 1/2 dl grön pesto
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 1/2 dl ströbröd
  • 2 limefrukter till servering
Grönsaker
  • 2 rödlökar
  • 8 vitlöksklyftor
  • 3 paprikor i olika färger
  • 300 g färsk sparris eller gröna bönor
  • 3 msk olivolja
  • 400 g kokt potatis
  • 1 dl svarta kalamataoliver
  • 1 msk röd pesto alt grön
  • 1 msk grön pesto
  • 4 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • bladpersilja till garnering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer