Krispig pestolax med grönsaker

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
4
Krispig pestolax med grönsaker

Utsökt pestolax med färgsprakande grönsaker. Du serverar din lax med det spröda pesto- och parmesantäcket på en bädd av potatis, paprika, sparris, calamataoliver och vitlök. En utsökt rätt som är både vacker och välsmakande.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1997

Krispig pestolax med grönsaker

Ingredienser

8 portioner
1 kg färsk laxfilé
1 1/2 dl röd pesto (alt grön)
1 1/2 dl grön pesto
1 dl färskriven parmesan
1/2 dl ströbröd
2 limefrukter till servering

Grönsaker

2 rödlökar
8 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färger
300 g färsk sparris eller gröna bönor
3 msk olivolja
400 g kokt potatis
1 dl svarta kalamataoliver
1 msk röd pesto alt grön
1 msk grön pesto
4 dl vitt vin
1 dl vatten
salt
peppar
bladpersilja till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Detta recept har blivit en favorit i familjen. Enkelt att göra, och väldigt gott. PS Grönsakerna ska inte med i ugnen, de steker/fräser man som det står i inledningen av receptet.

Mariann

2010-12-26

Jag undrar också hur länge grönsakerna ska stå inne? Eller fräser man dem bara på spisen och inte i ugnen...?

Cecilia

2009-03-23

Det står ju inte hur länge grönsakerna ska vara i ugnen. Är det någon som lagat denna rätt och kan hjälpa mig med tiden?

Per

2007-12-07

Testa liknande recept

Limegranité
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade isterband med potatissallad
Betyg 2.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Provensalska bönor
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt saganaki med tomat, bönor och oliver
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med örtgrönt täcke
Betyg 2.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brödsallad med salsiccia
Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga