Krispig pestolax med grönsaker

6
4
Krispig pestolax med grönsaker

Utsökt pestolax med färgsprakande grönsaker. Du serverar din lax med det spröda pesto- och parmesantäcket på en bädd av potatis, paprika, sparris, calamataoliver och vitlök. En utsökt rätt som är både vacker och välsmakande.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1997

Krispig pestolax med grönsaker

Ingredienser

8 portioner
1 kg färsk laxfilé
1 1/2 dl röd pesto (alt grön)
1 1/2 dl grön pesto
1 dl färskriven parmesan
1/2 dl ströbröd
2 limefrukter till servering

Grönsaker

2 rödlökar
8 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färger
300 g färsk sparris eller gröna bönor
3 msk olivolja
400 g kokt potatis
1 dl svarta kalamataoliver
1 msk röd pesto alt grön
1 msk grön pesto
4 dl vitt vin
1 dl vatten
salt och peppar
bladpersilja till garnering

Gör så här

Tips

Låt laxen hellre stå en minut för kort tid i ugnen än för länge. En liten rå kärna i mitten är bättre än en torr och flakig fisk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Mariann

2010-12-26

Detta recept har blivit en favorit i familjen. Enkelt att göra, och väldigt gott. PS Grönsakerna ska inte med i ugnen, de steker/fräser man som det står i inledningen av receptet.

Cecilia

2009-03-23

Jag undrar också hur länge grönsakerna ska stå inne? Eller fräser man dem bara på spisen och inte i ugnen...?

Per

2007-12-07

Det står ju inte hur länge grönsakerna ska vara i ugnen. Är det någon som lagat denna rätt och kan hjälpa mig med tiden?