Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter

Betyg 4.7 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter

Med utseende lik en palsternacka och med smak av persilja och mild selleri är persiljeroten en rotsak som förtjänar uppmärksamhet. Rosta den i ugnen och den får en fyllig smak som passar suveränt till hasselnötterna, den salta parmesanosten och det krispiga japanska ströbrödet panko.

Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
900 g persiljerot
2 msk olivolja
1/2 dl rostade hasselnötter
1/2 kruka persilja
1 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
1 dl panko
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Enkekt att laga och jättegott!

    Heléna

  • Galet gott! Perfekt som tillbehör till en köttbit

    Henrik

  • Sååå smakfullt å fint. Perfekt som förrätt,

    Britt marie

Näringsvärde per portion

Energi1443 KJ / 344 kCal
Fett16.3 g
Salt1.1 g
Kolhydrater35.6 g
Protein12.1 g

Testa liknande recept

Krispig vintersallad
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Krispig müsli
Betyg 2.2 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Getostbollar med krispigt baconsmul
Betyg 4.4 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Lammstek med krispigt örttäcke
Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Stekt torsk med ärtpesto
Betyg 3.2 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hasselnötsrostad potatis
Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad