Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Äggkaka med paprika och krispig skinka

Äggkaka med paprika och krispig skinka är en förträfflig rätt att servera. Grillad paprika och basilika i en mjuk och len äggkaka blir mycket delikat med lufttorkad skinka.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Vispa ihop hälften av mjölken med vetemjöl och salt. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Vispa till en jämn smet.
  3. Lägg skinkan på en bakpappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 6 minuter. Låt svalna på hushållspapper.
  4. Låt paprikan rinna av och skär den i bitar.
  5. Fräs paprikan i smör i en stekpanna (ca 26 cm i diameter, för 4 port). Häll i äggsmeten och basilikan. Sänk värmen och stick, under det att äggsmeten stelnar, här och där med en stekspade så lös smet kan rinna ner. Den är färdig när all äggsmet stelnat.
  6. Servera äggakakan med skinkan och gärna en tomatsallad.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 3/4 salt
  • ca 120 g lufttorkad skinka i skivor
  • 1/2 burk grillad paprika (à ca 100 g)
  • 1 1/2 smör
  • 1/2 dl hackad basilika
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer