Äggkaka med paprika och krispig skinka
![Äggkaka med paprika och krispig skinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_21348/cf_259/aggkaka_med_paprika_och_krispig_skinka.jpg)
Äggkaka med paprika och krispig skinka är en förträfflig rätt att servera. Grillad paprika och basilika i en mjuk och len äggkaka blir mycket delikat med lufttorkad skinka.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010
![Äggkaka med paprika och krispig skinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_21348/cf_259/aggkaka_med_paprika_och_krispig_skinka.jpg)
Ingredienser
4 portioner
5 ägg
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
3/4 salt
ca 120 g lufttorkad skinka i skivor
1/2 burk grillad paprika (à ca 100 g)
1 1/2 smör
1/2 dl hackad basilika
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer