Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Coleslaw på fänkål

Här är ett spännande och annorlunda recept med coleslaw på fänkål som du svänger ihop på 15 minuter. Coleslawen blir krispig med en intressant och sötsyrlig smak. Ett gott tillbehör till de flesta maträtterna!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och hyvla fänkålen fint med en osthyvel. Ansa och strimla rosésalladen. Skala och skiva rödlöken fint.
  2. Skala apelsinen med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Halvera klyftorna. Skiva rädisorna.
  3. Blanda vinäger, citronjuice, olja, socker, salt och peppar.
  4. Blanda grönsakerna med dressingen.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 fänkål
  • 1 litet rosésalladshuvud
  • 1/2 rödlök
  • 3 apelsiner
  • 4 rädisor
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl kallpressad rapsolja
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1107 kJ / 265 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept