Krispig choklad- och apelsinkräm i glas

Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
0
Krispig choklad- och apelsinkräm i glas

Krispig choklad- och apelsinkräm baserad på fluffig mascarpone och goda digestivekex. Tillsammans med härligt söta jordgubbar och serverad i ett vackert glas är efterrätten både bedårande och välsmakande.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Krispig choklad- och apelsinkräm i glas

Ingredienser

4 portioner
4   digestivekex
2 msk  smör eller margarin
2 msk  ljus sirap
100 g  mörk choklad
100 g  mascarpone
1 - 1 1/2 msk  strösocker
1   ägg
1 dl  mellangrädde
finrivet skal från 1   apelsin
1/2 l  jordgubbar

För alla

Innehåller mjölk och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex (Semper).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1840 KJ / 440 kCal
Fett31 g

Testa liknande recept

Jordgubbspaj med digestivebotten
Betyg 4.6 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jordgubbscrème
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Söt oströra
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jordgubbstiramisu
Betyg 4.8 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mascarpone dessert med citron
Betyg 3.6 av 5.
62 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cheesecake med blåbär och citron
Betyg 3.1 av 5.
542 personer har röstat
Över 60 min att tillaga