Krispig choklad- och apelsinkräm i glas

11
0
Krispig choklad- och apelsinkräm i glas

Krispig choklad- och apelsinkräm baserad på fluffig mascarpone och goda digestivekex. Tillsammans med härligt söta jordgubbar och serverad i ett vackert glas är efterrätten både bedårande och välsmakande.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Krispig choklad- och apelsinkräm i glas

Ingredienser

4 portioner
4 digestivekex
2 msk smör eller margarin
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad
100 g mascarpone
1 - 1 1/2 msk strösocker
1 ägg
1 dl mellangrädde
finrivet skal från 1 apelsin
1/2 l jordgubbar

För alla

Innehåller mjölk och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex (Semper).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1840 KJ / 440 kCal
Fett 31 g
Läs mer om näringsvärden