Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krispig choklad- och apelsinkräm i glas

Krispig choklad- och apelsinkräm baserad på fluffig mascarpone och goda digestivekex. Tillsammans med härligt söta jordgubbar och serverad i ett vackert glas är efterrätten både bedårande och välsmakande.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula eller stöt kexen i en mortel. Smält smöret och blanda ner det tillsammans med sirap.
  2. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad eller på låg effekt i mikron. Blanda choklad, mascarpone, socker samt äggulan till en kräm.
  3. Vispa äggvitan till skum. Vispa grädden. Blanda ner äggvita, grädde och apelsinskal i krämen. Rör försiktigt.
  4. Skiva jordgubbarna. Varva digestivesmulor, chokladkräm och jordgubbar i fyra glas. Avsluta med jordgubbar. Ställ glasen kallt, gärna i några timmar så att de är ordentligt kalla.

För alla

Innehåller mjölk och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex (Semper).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 digestivekex
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk ljus sirap
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g mascarpone
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 1 dl mellangrädde
  • finrivet skal från 1 apelsin
  • 1/2 l jordgubbar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1840 kJ / 440 kCal
Fett: 31 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer