Krispig choklad- och apelsinkräm i glas

Betyg 4.4 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Krispig choklad- och apelsinkräm i glas

Krispig choklad- och apelsinkräm baserad på fluffig mascarpone och goda digestivekex. Tillsammans med härligt söta jordgubbar och serverad i ett vackert glas är efterrätten både bedårande och välsmakande.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Krispig choklad- och apelsinkräm i glas

Ingredienser

4 portioner
4 digestivekex
2 msk smör eller margarin
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad
100 g mascarpone
1 - 1 1/2 msk strösocker
1 ägg
1 dl mellangrädde
finrivet skal från 1 apelsin
1/2 l jordgubbar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1840 KJ / 440 kCal
Fett31 g

Testa liknande recept

Jordgubbspaj med digestivebotten
Betyg 4.6 av 5.52 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Jordgubbscrème
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Söt oströra
Betyg 2 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Jordgubbstiramisu
Betyg 4.8 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Mascarpone dessert med citron
Betyg 3.7 av 5.67 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Cheesecake med blåbär och citron
Betyg 3.1 av 5.547 personer har röstat
Receptet har 51 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad