Krispig choklad- och apelsinkräm i glas

Betyg 4.4 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Krispig choklad- och apelsinkräm i glas

Krispig choklad- och apelsinkräm baserad på fluffig mascarpone och goda digestivekex. Tillsammans med härligt söta jordgubbar och serverad i ett vackert glas är efterrätten både bedårande och välsmakande.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Krispig choklad- och apelsinkräm i glas

Ingredienser

4 portioner
4 digestivekex
2 msk smör eller margarin
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad
100 g mascarpone
1 - 1 1/2 msk strösocker
1 ägg
1 dl mellangrädde
finrivet skal från 1 apelsin
1/2 l jordgubbar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1840 KJ / 440 kCal
Fett31 g

Testa liknande recept

  • Jordgubbspaj med digestivebotten
    Betyg 4.6 av 5.56 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Söt oströra
    Betyg 2 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mascarpone dessert med citron
    Betyg 3.7 av 5.67 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cheesecake med blåbär och citron
    Betyg 3.1 av 5.548 personer har röstat
    Receptet har 51 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Limetopping med mascarpone
    Betyg 3.4 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad